A Google Analytics határai

2012. május 18. 10:08 - Deli Norbert - HD

 A határok, korlátok ismerete mindig fontos egy program használatakor. Ez alapján tudjuk, hogy a mi igényeinknek teljesen megfelel-e, nem érjük el rövid időn belül azt a pontot, amikor már másik eszközt kell keresni.

A Google Analytics ingyenes eszköz (és ha nem is lenne az, akkor is), aminek vannak használati korlátjai. Mivel egy webanalitikai eszközről van szó, ezért nagyon fontos hogy mind a mérési, mind a beállítási, mind az adatkinyerési (riportolási) részeknél jelen lévő korlátok ne haladják meg a honlapunk igényeit.

Tehát mielőtt az implementálása és használata mellett döntünk, ismerjük meg a határait:

Google Analytics limitek 
 
 A fenti táblázatban felsorolt határok úgy lettek kialakítva, hogy a honlapok döntő részének (>90%) igényeit kielégítse.
 
Ha azt tapasztaljuk, hogy mégsem elegendőek a kapott keretek, akkor a következő 3 dolgot tehetjük:
 

   • Megelégszünk azzal, hogy nem az összes adatot láthatjuk, hanem csak annak X%-a alapján összeálló "példa adatokat".

   • Átváltunk az eszköz fizetős verziójára, tehát a Google Analytics Premium-ra.

   • Keresünk egy másik webanalitikai eszközt.

Tapasztalataink alapján a legtöbb magyar honlapnál nincsen akkora adatforgalom, hogy a méréseknél említett határokat "feszegesse". A riportolási határok elérése pedig inkább egy honlapoknak szolgáltató - média/marketing/seo ügynökségnek, honlap fejlesztőnek - cégnél merül fel.

Összefoglalásként azt javasolnánk egy Analytics bevezetés előtt álló oldalnál, hogy gondoljuk át mekkora adatforgalmú a honlapunk, miket akarunk mérni és az eléri-e a fenti határokat, ha igen, akkor válasszunk a 3 lehetőség közül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webanalitika.blog.hu/api/trackback/id/tr874507604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása