Demográfia és érdeklődés adatok

2013. október 18. 09:52 - Deli Norbert - HD



demo1.jpg

A hónap elejei Google Analytics Summit rendezvény egyik legérdekesebb bejelentése a Demográfia és érdeklődés riportok bevezetése volt.

Miért is? Mert pont abba az irányba tett nagy lépés ez, amiben az Analytics eddig nagyon gyenge volt. 

Hiszen a webáruház tulajdonosok korábban csak kérdőívezéssel vagy a személyes átvételek alapján tudták beazonosítani a vásárlóik nemét-életkorát, de egyrészt ez a vásárlók csak kis részét érintette, másrészt minimális információt tartalmazott a nem vásárló látogatókról és semmi információt a látogatók érdeklődési köreiről.

Természetesen ezen új riportok sem fognak az összes látogatónkról demográfiai és érdeklődés adatokat visszaadni (az első tapasztalatok alapján kb. a látogatások 50-60%-a kerül "részletezésre"), de már ez is rengeteg hasznos adatot jelent a korábbi állapothoz képest.

Milyen adatokat kapunk vissza?

  • - Egyrészt a Google által kialakított több tucatnyi érdeklődési kategóriára bontottan láthatjuk a látogatásokat, az egyes kategóriákon belül pedig megnézhetjük a korcsoportokat.

demo2.jpg

  • - Másrészt az életkor illetve a nemek alapján is elemezhetünk a továbbiakban:

demo3.JPG

Mi a teendők hogy ilyen adatokat kaphassunk? 

  • - A rendszer a DoubleClick adatait használja, így a legtöbb helyen használt alap mérőkódot le kell cserélni az itt leírt módon
  •  - A kód lecserélése után Tulajdononként rá kell kattintanunk az Engedélyezés gombra a Demográfia vagy az Érdeklődés riportokban. Ha  megfelelően került elhelyezésre az új mérőkód, akkor pár órán belül (a felület 24 órát ír, de ennél jóval hamarabb) láthatunk már számokat.

 

További információk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webanalitika.blog.hu/api/trackback/id/tr995583378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása