Szofisztikáltabb hozzáférési szintek - újdonság

2013. március 12. 09:51 - Deli Norbert - HD

access.jpg

Az Analytics rendszerében már szinte a kezdetektől kétféle hozzáférési szint létezett. Vagy teljes felügyeletünk volt az adott fiókban (Adminisztrátor hozzáférés) vagy adott profilokra vonatkozó korlátozott (Felhasználó) hozzáférésünk. Ez most megváltozik, mivel a két kötött szint helyett egy szabadon beállítható hármas bontás kerül bevezetésre, valamint az is bővül, hogy milyen fiók elemre van értelmezve a hozzáférés.

A bejelentett újdonság a következő hetekben fog megjelenni minden Analytics fiókban.

A jelenleg elérhető két hozzáférési szint ezen lehetőségeket nyújtja:

   - Adminisztrátor szint: felhasználókat hívhat meg/törölhet; adminisztratív beállításokat végezhet (célok, remarketing beállítások, stb.); riportokat nézhet meg. Az egész fiókra vonatkozik a hozzáférése.

   - Felhasználó szint: riportokat nézhet meg. Hozzáférése csak megadott profilokra vonatkozik.

A hamarosan bevezetésre kerülő új szintek ezek lesznek, tetszőlegesen variálhatóan:

   -  Manage Users: felhasználókat hívhat meg/törölhet, de nem tud szerkeszteni és riportokat nézni.

   - Edit: adminisztratív beállításokat végezhet (célok, remarketing beállítások, stb.); riportokat nézhet meg.

   - View: riportokat nézhet meg.

De a fontosabb változás a hármas bontás mellett, hogy ezeket fiók, tulajdon illetve profil szinteken is megadhatjuk. Így például egy weboldal 8-10 profiljához egy lépésben adhatunk hozzá felhasználókat, nem pedig külön profilonként.

A tapasztalataink alapján leginkább nagyvállalati analytics méréseknél jelent majd ez a változtatás jelentős előnyt, ahol eddig szinte csak a fejlesztőnek volt Adminisztrátor hozzáférése, így a marketingeseknek mindig hozzájuk kellett fordulni adminisztratív beállítások miatt.

További információk

    - A hivatalos Analytics súgó idevágó része (angol nyelven)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webanalitika.blog.hu/api/trackback/id/tr95128715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása