Változás követés hamarosan Analytics-ben is - újdonság

2013. február 20. 10:38 - Deli Norbert - HD

 

Analitikai újdonságok 2.pngA Google Analytics-nek régi hiányossága, hogy semmilyen formában nem nyújtott változáskövetési adatokat, ami lássuk be egy olyan cégnél ahol 10-15 ember használja aktívan a rendszert (és ne adj isten mindenki Adminisztrátor hozzáféréssel teszi ezt), nagyon nehéz nyomon követni hogy 2 hónapja ki állította be rosszul a célméréseket.

Mostantól ez megváltozik, hiszen az Adwords-höz hasonlóan már itt is elérhető lesz a változások követése.

 

Ez a lehetőség csak az Adminisztrátor hozzáférésű felhasználóknak lesz elérhető, nekik a Fiók szintre kell felmenni és ott az Adatforrások (Data Sources) és Fiókbeállítások (Account settings) menüpontok között lesz látható:

valtozaskovetes1.JPG

Ez lényegében egy sima táblázatos formában megjelenített riport, ahol a következő adatokat kapjuk:

    - Dátum: Pontosan mikor történt a változtatás

    - Email: Milyen bejelentkező email címmel hajtották végre a változtatást. Ezért is fontos, hogy ne használjon több felhasználó egy bejelentkezési címet. 

    - Cselekvés: Két adatot is kapunk itt. Egyrészt, hogy milyen szintjét érinti a fióknak a változás (fiók, felhasználó, profil, cél, szűrő). Valamint, hogy milyen típusú módosítás történt azon a szinten, például: törlés, hozzáadás, módosítás

A változástörténet riport nem tartalmaz olyan bejegyzéseket, hogy valaki létrehozott egyéni jelentést vagy gyorsparancsot például. Tehát csak azok az infók lesznek benne, amik több felhasználót is érintenek.

Vegyük figyelembe azt is, hogy jelenleg visszamenőleg csak 180 napig jelennek meg itt a cselekvések. Ez az időszak elegendő szokott lenni, hogy a mérési hibák kiderüljenek és az is ki követte el azokat.

További információk

 - Leírás a hivatalos súgóban (angol nyelven)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webanalitika.blog.hu/api/trackback/id/tr25093635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása