Újdonságok az Analytics felületén

2013. október 11. 09:46 - Bay Áron

Ahogy arról az előző bejegyzésben már írtunk, több fontos újdonságot jelentettek be az idei Google Analytics Summit rendezvényen. Az egyik legfontosabb - átlagos felhasználókat is közvetlenül érintő - változtatás az ABC riportok megjelenése (magyarul AVK, Akvizíciók, Viselkedés, Konverziók). A változtatás érintette a felület fő menüpontjait, a Forgalmi források főmenüt ezentúl Ügyfélszerzésnek hívjuk és ebben az esetben új riportok is megjelentek, illetve az almenük elrendezése is változott:

Ugyfelszerzes_menu.PNG

Két új riport érhető el, az egyik az Áttekintés, ahol csatornák szerint csoportosítva láthatjuk a főbb mutatókat egymás mellett.

Attekintes_riport.PNG
Ennek segítségével sokkal könnyebben átlátható az egyes csatornák teljesítménye és természetesen lehetőségünk van a rendszer által alapértelmezett csoportok kiegészítésére is. A jelentésben a már ismert mutatók szerepelnek, csak a korábbitól eltérő elrendezésben illetve egy felületen tudjuk megnézni a látogatásra és a konverziókra vonatkozó eredményeket. A Konverziók esetében pedig az E-kereskedelemi mutatók mellett a Cél mutatókat is tudjuk vizsgálni és végre külön riport létrehozása nélkül meg tudjuk tekintetni a teljesült célok számát is, korábban az alapriportban csupán a cél konverziós arányát láthattuk, egyéni riport létrehozására volt szükség ennek az értéknek a megtekintéséhez.

A Csatornák riport alapvetően ugyanazokat az értékeket mutatja, mint a Áttekintés riport, azzal a különbséggel, hogy itt a már megszokott megjelenéssel találkozhatunk és ennek megfelelően tudunk lépkedni a riport nézetek között.

Csatornak_riport.PNG

A Minden forgalom jelentés mostantól nem tartalmaz külön Direkt, Hivatkozások, stb. riportokat, ezeket az előbb említett két riportban tudjuk megtekinteni.

További változás, hogy a Kulcsszavak jelentés is kikerült a Minden forgalom alól, mostantól külön érthető el. Itt megnézhetjük a Fizetett és az Organikus kulcsszavakat, utóbbinak hamarosan nem sok hasznát fogjuk venni a kulcsszavak titkosítása miatt, ami hamarosan eléri a 100%-ot. A bejegyzés készítésének pillanatában 81,57%-on áll a mutató és az érték növekedése alapján a vizsgált oldalaknál november 15-én várható a 100% elérése. A változás a Not Provided Count oldalán folyamatosan nyomonkövethető.

A szemfülesebbek azt is kiszúrhatták, hogy mostantól a Tartalom jelentéscsoport is új néven érhető el a felületen, ezentúl Viselkedés lesz a menü neve. Az elérhető riportok itt nem változtak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webanalitika.blog.hu/api/trackback/id/tr345562078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.