Időzített jelentések küldése - Szabványos, egyéni & irányítópult

2012. május 24. 11:11 - Bay Áron

A Google Analytics felületének legutóbbi átalakításakor két fontos funkció hosszú ideig nem volt elérhető, az egyik az PDF riportok letöltése, a másik pedig szorosan összefügg ezzel: az ütemezett e-mail jelentések kiküldése.

Az e-mail jelentések idővel megjelentek, azonban ekkor még csak különböző táblázatos formákban lehetett időzített jelentéseket küldeni, ami persze hasznos, de sokkal elegánsabb a PDF formátumú összefoglaló, ezzel talán mindenki egyetért, aki korábban is használta ezt.

2012 április eleje óta ismét elérhető mindkét funkció, bár egyelőre még mindkettő mellett szerepel a Google-től megszokott "BÉTA" jelzés, ettől függetlenül megbízhatóan működnek.

email_pdf_beta.PNG

 

Az időzített jelentések küldése a korábban megszokott módon automatikusan kiküldi a jelentést a megadott email címekre a beállított napokon. A jelentés lehet egyszeri, de készíthetünk rendszeres riportokat is napi, heti, havi vagy akár negyedéves időtartamra vonatkozóan.

idozitett_email.png

 

A melléklet formátuma PDF-en kívül lehet CSV, TSV vagy TSV (Excelhez), azonban ha egy letisztult átlátható információkat tartalmazó jelentést szeretnénk kapni, akkor érdemes az előbbi formátumot használni.

Fontos, hogy ez a beállítás elérhető a szabványos és az egyedi jelentéseknél illetve az irányítópultoknál is, tehát az alapinformációkon túl lehetőségünk van az igényeinek megfelelő riportok összeállítására és ezeket is el tudjuk küldeni. (Az egyedi irányítópultok és jelentések létrehozásáról később külön bejegyzésekben fogunk foglalkozni!)


A felületen a Haladó beállítások lenyíló rész különösebb meglepetéseket nem tartogat, csupán arra szolgál, hogy itt tudjuk meghatározni hogy az adott jelentés mennyi ideig fusson (1-12 hónap), alapértelmezetten 6 hónapra állítja ezt be a rendszer.

Ha valakiben felmerülne a kérdés, hogy milyen funkciója van a felugró ablak alsó harmadában szereplő fehér résznek, a válasz egyszerű, ide tudunk személyes üzenetet írni annak, akinek a jelentést is címezzük.

A Hozzáadás egy meglévő e-mailhez pedig arra szolgál, hogy ha egy adott címre küldünk jelentést, akkor az újonnan létrehozott időzített riportunkat ehhez az email címhez is be tudjuk állítani.

Ha régi felületen használtuk, akkor azért, ha pedig eddig még nem állítottunk be ilyen jelentéseket akkor amiatt érdemes tesztelni az új felületen is ezt a funkciót!


Forrás: http://analytics.blogspot.com/2012/04/share-reports-by-email-and-export-to.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webanalitika.blog.hu/api/trackback/id/tr574539948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.